FIKONA


LATEN WE ONS VOORSTELLEN


Fikona is een familiebedrijf gevestigd in Koningshooikt – nabij Antwerpen, België – en werd in 1992 opgericht door Koen en Nancy. In 2017 zijn zoon Yorick en dochter Quirine het bedrijf komen versterken en vast onderdeel van het team geworden. Sinds de oprichting van Fikona werken we elke dag, met veel passie en enthousiasme, om kwalitatief hoogwaardige, groene planten te telen voor onze klanten. Samen met ons team streven we ons motto na: “Perfectie in groene planten”.

5 ha. |

Sinds 2019 is onze uitgebreid van drie hectare naar vijf hectare. Deze twee extra hectare kas zijn volledig geautomatiseerd en worden gebruikt voor het telen van de kleine kamerplanten. 

5 productlijnen |

Onze Regina collectie bestaat momenteel uit vijf categorieën: Ficus, Musa, Chamaedorea, Areca en Specials.

Regina |

In 2012 lanceerden we ons merk Regina. Regina staat voor het hoogste niveau van perfectie in groene planten.

15 FTE |

We werken elke dag met veel passie en enthousiasme aan het produceren van buitengewone groene planten. Samen met ons vaste team van vijftien mensen streven we ons motto na. Goede arbeidsvoorwaarden zijn voor ons essentieel, daarom verbinden wij ons graag aan de eisen van het 'Socially Qualified' certificaat. 

Geworteld in de tropen |

Alle planten worden eerst meerdere jaren opgekweekt in Midden-Amerika en Azië, en vervolgens verscheept naar België, waar de planten hun laatste groeifase in onze kas voltooien.